dinsdag 10 april 2012

STC B.V. gaat ‘verder’ de weg op


Daar waar in Nederland, maar ook in de rest van Europa het wegennet steeds drukker wordt bereden, wordt er van bestuurders van vrachtauto’s steeds meer verwacht. Door het wegvallen van de grenzen in Europees verband, komt de chauffeur ook meer en meer in aanraking met veranderende regelgeving en documenten. Kortom: er worden aan de chauffeurs in het nationale en internationale wegtransport steeds hogere eisen aan hun opleidingen gesteld. Chauffeur worden kan  al jaren bij STC, maar chauffeur blijven kan nu ook. Om beroepschauffeur te blijven, zijn beroepschauffeurs namelijk verplicht iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen. Als niet wordt voldaan aan deze nascholingsplicht, mag een beroepschauffeur zijn vak niet meer uitoefenen.
STC B.V. is sinds mei 2011 een CCV voorlopig gecertificeerde opleider voor de verplichte nascholing Richtlijn vakbekwaamheid.
Om aan die eisen ten aanzien van de Richtlijn verplichte nascholing in het wegtransport tegemoet te komen en chauffeurs optimaal voorbereid te laten zijn op hun vak van chauffeur, verzorgt STC BV een aantal opleidingen, waarbij de code 95 vermelding in het rijbewijs kan worden behouden. Door deze opleidingsuitbreiding kunnen wij ons “one-stop-shop” principe nog beter toepassen.
Zie voor ons opleiding overzicht STC b.v. - cursussen en opleidingen - wegtransport


Bron: STC B.V.