zaterdag 13 oktober 2012

Feyenoord-selectie op bezoek bij Scheepvaart en Transport College

Het jaarlijks terugkerende evenement ‘Feyenoord meets the Port’ voerde de selectie dit jaar naar het Scheepvaart en Transport College (STC). De selectie bracht op 8 oktober 2012 een bezoek aan de STC-locatie aan de Anthony Fokkerweg 4 (Waalhaven). Twintig VMBO- leerlingen en MBO-deelnemers mochten met de voetballers en staf op de foto en konden een speciaal shirtje laten signeren.
Aansluitend vertrok de spelersgroep naar het 12.000 m2 grote haventrainingscentrum van de STC-Group aan de Soerweg. Onder begeleiding van deskundige instructeurs werden branden geblust, heftrucks  bediend, vrachtwagens bestuurd en lading gelashed. Kortom: de selectie kon aan den lijve het praktijkgedeelte van de opleidingen en trainingen van de STC-Group ervaren.
 

Voorbeeldfunctie

Jan Kweekel, lid van het College van Bestuur van de STC-Group, benadrukte tijdens zijn welkomstwoord nog eens de voorbeeldfunctie die spelers van Feyenoord hebben voor jongeren. “Onze leerlingen kijken tegen jullie op. Het is daarom des te leuker dat de selectie er voor heeft gekozen om een bezoek te brengen aan de vakschool waar jongeren opgeleid worden voor een functie in de haven en het transport.”
 
Bron: STC-Group