zaterdag 22 oktober 2011

Transportnieuws - VTL stimuleert leerlingen zich op te geven voor 2toDrive

VTL gaat actief aan de slag met het project 2toDrive in de sector Transport en Logistiek. In dit project mogen jongeren per 1 november 2011 vanaf 16,5 jaar rijlessen nemen, op hun 17e rijexamen doen en tot hun 18e onder begeleiding van een coach autorijden. Jongeren zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 


Uit onderzoek blijkt dat een deel van de ongelukken kan worden voorkomen als jongeren het eerste jaar worden begeleid door een coach. VTL vindt het belangrijk om bij te dragen aan de verkeersveiligheid en stimuleert haar leerlingen voor Chauffeur Goederenvervoer deel te laten nemen aan 2toDrive.

VTL wil actief verkeersveiligheid verhogen

Uit onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) blijkt dat jongeren tussen de 18 en 24 jaar vier keer zoveel kans lopen om betrokken te raken bij een ernstig ongeval dan mensen tussen de 30 en 59 jaar. Het project 2toDrive zorgt ervoor dat jongeren gedurende een langere periode onder relatief veilige omstandigheden rijervaring in een personenauto kunnen opdoen. VTL is hier groot voorstander van en integreert daarom 2toDrive in de Rijopleidingen voor BBL-leerlingen. 

Meer ervaren chauffeurs, minder ongelukken

In de huidige situatie starten BBL-leerlingen vanaf 17,5 jaar met behalen hun rijbewijs. Ze hebben dan relatief kort de tijd om hun rijbewijs B, C en/of CE halen. Door 2toDrive kunnen leerlingen eerder in de MBO-opleiding ervaring opdoen met autorijden en voelen ze zich zekerder op het moment dat ze een rijexamen afleggen. Door 2toDrive is de leerling een meer ervaren chauffeur op het moment dat hij/zij het MBO-diploma haalt en daadwerkelijk als vrachtautochauffeur de weg op gaat.

Bron VTL:   Klik hier voor meer informatie